Hoe kun je nagaan hoeveel geld je hebt uitgegeven in League of Legends?

Wil je weten hoeveel geld je tot nu toe in League of Legends hebt uitgegeven? Volg dan onze gids!

League of Legends is een volledig gratis spel en vraagt geen geld van je om het te spelen. De in-game skins voor onze kampioenen zijn echter zo lief dat we het soms gewoon niet kunnen laten. Bijna elke LoL speler op de planeet heeft minstens één voorwerp uit de winkel gekocht, of dat nu een skin, een chroma, een hextech kist, of iets heel anders is.

Elke transactie in League of Legends gebeurt via Riot Games’ eigen valuta, die Riot Points, of RP heet. En als je je “echte” geld uitgeeft in League of Legends, koop je eigenlijk eerst RP. Daarna gebruik je je RP om je favoriete skins en emotes te kopen. Een vrij eenvoudig systeem, niet? Zo gaat het al sinds het begin van het spel.

Nu hebben verschillende kampioenen verschillend geprijsde skins, en zelfs afdelingsskins hebben hun eigen unieke waarde. Met andere woorden, je kunt je favoriete ding in LoL krijgen voor $ 5 of $ 50, afhankelijk van wat dat ding is.

Sommige kampioenen hebben zulke spelveranderende skins dat het grootste deel van de LoL gemeenschap ze uiteindelijk koopt. Deze skins zijn meestal visueel veel beter geoptimaliseerd dan het uiterlijk van de basiskampioen. Ze leiden er dus toe dat we het spel beter spelen.

Het is dus niet ongewoon dat een League of Legends speler zich laat meeslepen en gewoon te veel uitgeeft aan het spel. Als je je zo voelt, of je bent gewoon nieuwsgierig om te controleren hoeveel geld je in totaal aan je League of Legends account hebt uitgegeven, dan kun je dat nu doen!

Hoe kun je nagaan hoeveel geld je hebt uitgegeven in League of Legends

Dit zijn de drie stappen om te zien hoeveel geld je hebt uitgegeven in League of Legends.

  1. Bezoek de officiële ondersteuningspagina van Riot Games over de werkelijke uitgaven van je League of Legends account.
  2. Log in met je League of Legends account waar je de info over wilt controleren.
  3. Druk op de rode “Show me the money” knop in het midden van de tekst. En je bent klaar!

Als je klaar bent met de 3e stap, wordt al het geld dat je op dat specifieke account en in die specifieke regio hebt uitgegeven voor je getoond.

Merk op dat de informatie gebonden is aan je huidige regio (de regio waar je account zich op dit moment bevindt). Mocht je je League of Legends account ooit naar een of meerdere servers hebben overgeplaatst, dan worden de uitgaven die je op die servers hebt gedaan hier niet getoond. En als je weer naar die regio’s overstapt, kun je het geld dat je daar hebt uitgegeven bekijken, en het huidige verborgen.

Hoeveel geld geeft een gemiddelde speler uit in League of Legends

Skins, emotes, en icons zijn allemaal optioneel in League of Legends. Niemand dwingt ons ook maar een cent aan het spel uit te geven. Integendeel, omdat het kernspel gratis is, kiezen we ervoor om sommige aspecten ervan te personaliseren door de cosmetische opties uit de Shop te kopen. Sommigen doen het zelfs om de ontwikkelaars bij Riot Games te steunen.

Maar wat ook je reden is om spullen in League of Legends te kopen, de kans is groot dat je gedurende je hele carrière minstens $ 100 uitgeeft. Ergens rond die honderd dollar ligt het getal van hoeveel een gemiddelde speler uitgeeft. Dat is van alle streken en landen over de hele wereld.

Natuurlijk haalt niet iedereen dat getal. Er zijn LoL spelers die het prima vinden hoe de kampioenen er in hun basisuiterlijk uitzien en helemaal geen behoefte hebben om skins te kopen. Maar er zijn ook mensen die tot het uiterste gaan en letterlijk alles uit de winkel kopen. Ze gaan voor onnodige spullen, echt waar, zodat ze uiteindelijk te veel geld uitgeven aan League of Legends.

Ik heb precies $183 uitgegeven aan League of Legends. Naar mijn mening was dit geld het helemaal waard. Dat komt omdat ik veel skins voor mijn favoriete kampioenen heb gekocht, waar ik veel plezier aan beleefde.

Welke League of Legends skins geven je een licht gameplay voordeel?

Hoewel skins integraal deel uitmaken van de League of Legends ervaring, zijn er helaas enkele skins die een onbedoeld voordeel opleveren voor de speler die ze gebruikt.

  • Underworld Twisted Fate: Wild Cards kunnen in delen van de rivier moeilijker te zien zijn en zijn in werkelijkheid kleiner van formaat, maar de hitbox blijft hetzelfde.
  • Pool Party Graves: End of the Line is ofwel gemakkelijker ofwel moeilijker te zien. Het ultieme is beslist moeilijker te zien en minder lawaaierig en flitsend, zowel qua geluid als video.
  • Headhunter Nidalee: Javelin Toss / Takedown is minder flitsend en magerder in beeld, maar hitbox is hetzelfde.
  • Draven Draven: Het grote hoofd kan de vijanden onbewust doen denken dat zijn hitbox anders zou zijn dan die van gewone Draven maar dat is niet zo.
  • Hyena Warwick: Koop de skin, gebruik hem en zie het zelf.
  • Mecha Kha’Zix: Aanwezigheid van zichtbare geïsoleerde vijandelijke kampioenen zendt een duidelijk piepgeluid uit naar de Kha’Zix speler.
  • Snow Day Ziggs: Zijn bommen passen vrij goed bij de omgeving in Howling Abyss.
  • Pulsefire Ezreal: Mystic Shot is visueel beduidend groter, maar heeft in werkelijkheid dezelfde hitbox als zijn andere skins.

Er zijn skins, die bij competitief spel worden uitgeschakeld.

Slotwoorden

Veel videospeltitels hebben League of Legends als voorbeeld genomen. Ze installeren hun eigen valuta om alleen cosmetische voorwerpen te verkopen in plaats van pay-to-win functies. En het idee is eenvoudig – als je het leuk vindt, kun je het kopen, en als je het niet leuk vindt, kun je het laten liggen.

Geld uitgeven in League of Legends is niet slecht, zolang je maar niet failliet gaat of misbruik maakt van de creditcards van je ouders. Riot Games heeft zijn eigen beleid en ouderlijk toezicht, dus misschien wil je daar ook even naar kijken.

Als je het leuk vindt en je kunt het je veroorloven, koop het dan zeker! Op de lange duur zul je profiteren van toekomstige spellen van Riot Games.