Muntmeester Statistieken en Feiten 2024

Coin Master werd ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Moon Active en in 2010 uitgebracht op iOS en Android. Het is een casual free-to-play spel dat zijn kernmechanismen leent van gokken. Het spel is single-player; sommige evenementen of modes kunnen echter ook multiplayer zijn.

Om het spel zelf te citeren: met Coin Master “draai, val aan, overval en bouw” om je dorp te kunnen upgraden/aanvallen op andere dorpen uit te kunnen voeren door munten te verdienen via een systeem dat verwant is aan gokkasten. Het aantal spins per uur is beperkt, maar spelers kunnen meer spins kopen in de in-game winkel of extra spins krijgen door bepaalde acties te doen. Er zijn ook Coin Master gratis spins die je kunt krijgen via links voor mensen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief en op verschillende sociale media accounts. Elk dorp heeft een thema (je vindt er bijvoorbeeld het Boeddhistische dorp of het Viking dorp), en elk vertegenwoordigt een niveau. Momenteel zijn er in totaal 387 dorpen.

De app is tegenwoordig nog steeds vrij populair, dus laten we eens kijken wat hij bereikt heeft en hoe het hem sinds zijn ontstaan vergaan is met de belangrijkste Coin Master statistieken en feiten.

Coin Master gebruikersstatistieken

Zij zijn het die soms meer dan 100 keer per dag spinnen, en hebben het spel sinds de release overeind gehouden en doen dat nog steeds. Liefkozend Vikings genoemd door Moon Active, wie zijn de mensen achter hun scherm en het succes en de lange levensduur van Coin Master?

1. De meeste Coin Master spelers zijn vrouw met een aanwezigheid van wel 69.2%.

(Bron: App Ape)

 • Mannen vertegenwoordigen 30.8% van het totale percentage.
 • Voor beide geslachten is het spel het populairst bij mensen in de 40: 30% van de vrouwen en 11% van de mannen.
 • Vrouwtjes in de 30 en 50+ zijn ook geïnvesteerd met een percentage van ∼15% voor elke groep.
 • Vrouwtjes in de 20 en tienerleeftijd zijn in de minderheid, want ze vertegenwoordigen minder dan 5% van elke groep.
 • Mannetjes in de 30 zijn de tweede groep die het spel het meest consumeren met ∼9%.
 • Mannetjes in de 20, 50+ en tieners staan onderaan die ranglijst met elk minder dan 5%.
 • Het spel kreeg een PEGI 18+.

Eén ding dat opvalt bij casual mobiele spellen is dat ze bijzonder populair zijn bij het vrouwelijk publiek. Ze zijn meestal vrij gemakkelijk te begrijpen, ontspannend om te spelen, en bezitten rechttoe rechtaan mechanieken. Zelfs met de extra functies gaat het bij Coin Master vooral om het draaien aan een wiel. We kunnen dan ook begrijpen waarom de meest actieve spelers volwassen vrouwen zijn. In het algemeen is de fanbase aan de volwassen kant, wat goed samengaat met de leeftijdsclassificatie. Omdat het spel gokmechanieken bevat en het gepaard gaat met het uitgeven van echt geld, kan het niet op kinderen gericht zijn geweest. En ouders die hun kinderen toestaan het spel te spelen wordt aangeraden ze in de gaten te houden.

Coin Master belangrijkste statistieken

Met zo’n succes is iedereen nieuwsgierig naar onderwerpen die gericht zijn op inkomsten, winst, het aantal downloads, en meer informatie rond het spel zelf.

2. In juli 2021 was Coin Master meer dan 194,8 miljoen keer gedownload.

(Bron: Sensor Tower)

 • Het spel werd in 2019 81 miljoen keer gedownload.
 • In datzelfde jaar werd geregistreerd dat de meeste installaties uit Google Play kwamen, 62,3 miljoen om precies te zijn (76,6%). iOS pikte 19 miljoen downloads op (23,4%).
 • Het spel beleefde een opleving toen de pandemie in februari 2020 op zijn hoogtepunt was, met 15 miljoen geregistreerde downloads.
 • in oktober 2021 zijn er 30 miljoen actieve gebruikers vastgesteld.
 • De opbrengst per download bedraagt ongeveer $10,31, terwijl dat in 2019 $6,20 was.

Het spel begon in 2018 op stoom te komen en bereikte zijn beste cijfers in 2020. Het COVID-19 effect heeft in 2020 zijn uitwerking gehad op Coin Master, waarbij mensen gedwongen werden thuis te blijven, met een exponentiële groei die nieuwe spelers kennis liet maken met het spel en ze trouw hield. Zelfs het bedrag dat mensen bereid waren uit te geven zag in de loop van de tijd een aanzienlijke toename.

3. In februari 2021 heeft Coin Master de $ 2 miljard aan levenslange spelersuitgaven overschreden.

(Bron: Pocket Gamer)

 • In 2020 had het spel al $1,2 miljard aan levenslange spelersuitgaven bereikt.
 • De Verenigde Staten staan aan de top wat betreft spelersbestedingen, met $1 miljard besteed aan Coin Master (50% van de totale inkomsten). Duitsland is #2 met $214 miljoen (10,7%) en het Verenigd Koninkrijk is #3 met $160 miljoen (8%).
 • De Verenigde Staten waren al #1 met $260 miljoen gebruteerde inkomsten (51% van de totale inkomsten), het Verenigd Koninkrijk was tweede met $79 miljoen (14,5%) en Duitsland was derde met $52 miljoen (10,3%).
 • Het maandelijkse gemiddelde dat de spelers van oktober 2018 tot september 2019 uitgeven is $31 miljoen.

Zoals meestal staan de Verenigde Staten bovenaan de ranglijst wat betreft de uitgaven van spelers. De top drie is vrij constant, met steeds dezelfde landen aan de top. In Duitsland is het spel vaak te vinden in de categorie Maandelijks Meest Gedownloade Spellen. Die cijfers laten zien hoe geïnvesteerd spelers zijn, en zelfs als de winst tijdens lockdowns en quarantaines veel hoger was, verandert dat niets aan het feit dat Moon Active nog steeds behoorlijk veel geld oplevert.

4. In maart 2021 verdiende Coin Master dagelijks rond de $1.095.882.

(Bron: Think Gaming)

 • De maandelijkse gemiddelde besteding door spelers van januari 2020 tot januari 2021 bedraagt $108 miljoen.
 • In-app producten kosten tussen $0,99 en $374,99.

Terwijl Moon Active beroemdheden heeft ingezet om Coin Master te promoten, onder wie Terry Crews en Jennifer Lopez, heeft het spel interne mechanieken om de betrokkenheid te stimuleren. Coin Master een heersende kaartverzamel mode die zelfs veel sociale gemeenschappen op het Internet genereerde voor spelers die hun verzameling willen laten zien of met andere mensen willen ruilen. Spelers kunnen andermans dorpen aanvallen of hun fortuinen plunderen om hun eigen fortuin op te blazen. Er worden ook evenementen georganiseerd die een paar dagen duren, waaronder een toernooi waar spelers met en tegen elkaar kunnen spelen. Voor wat een eenvoudig gokkast spel leek, heeft Coin Master verschillende functies, die de belangstelling van de spelers verhogen en het spel zijn verslavende karakter geven.

5. Coin Master stond op nummer 5 in de lijst van de Meest Gedownloade Spellen met 25 miljoen installs.

(Bron: Apptopia)

 • Het is gerangschikt op #6 voor Hoogst Bruterende Spellen in 2020 (wereldwijd) met een winst van $ 526 miljoen.
 • Het staat op de 4e plaats voor Hoogst Bruterende Spellen in 2020 (Verenigde Staten) met een winst van $189 miljoen.
 • In november 2021 is Coin Master nog steeds het meest verdienende spel in de Verenigde Staten via Google Play, terwijl het in dezelfde categorie #5 is op iOS.
 • In Duitsland staat het spel, zoals gezegd, bovenaan de lijst van meest verdienende spellen als #1 op iOS en op Google Play.
 • In het Verenigd Koninkrijk staat het ook op #1 voor Most Grossing Games op Google Play en op iOS. Het staat op #24 voor Meest gedownloade Gratis Spellen.

2020 nam een wending voor Coin Master en een positieve ook. Het spel kwam zelfs voorbij spellen als Roblox en PubG, en rangschikt zich vrij goed in die top 10. Al met al is het al een prestatie om er alleen maar bij te horen, want er zijn honderden apps te vinden. Het is nogal een verrassing dat het geen deel uitmaakte van de top 10 Meest Gedownloade Spellen – wereldwijd. Het spel is financieel nog even populair in Duitsland en het VK, terwijl het in de VS tanende is (maar het doet het nog steeds goed).

Coin Master gebruiksstatistieken

Tijd om eens nader te bekijken hoe de gemeenschap het spel consumeert: het gaat niet alleen om de landen die het meest verliefd zijn op het spel (lees: met de meeste installaties), maar we gaan ook de aanwezigheid van Moon Active’s baby op de sociale media onderzoeken.

6. Met 39,5 miljoen installaties (20,3%) staan de Verenigde Staten op de eerste plaats als het land met de meeste installaties van Coin Master.

(Bron: Sensor Tower)

 • India komt op de tweede plaats met 30,7 miljoen downloads (15,8%) en Brazilië is #3 met 20,2 miljoen installs (10,4%).
 • In 2019 was India echter #1 met 26 miljoen installaties (32,1%). De VS was tweede met 18,6 miljoen (22,9%) en het VK, goed voor 10,6% van het totaal met zijn 8,6 miljoen downloads, stond op de derde plaats.

We vinden een meer typische rangschikking als het monetaire aspect eruit gehaald wordt, en we alleen naar het aantal downloads kijken. Een met India, Brazilië, en de Verenigde Staten legt beslag op de bovenste plaatsen voor zichzelf. Het Verenigd Koninkrijk werd snel opzij geschoven door Brazilië, ook al blijft het VK een big spender in vergelijking met Brazilië.

7. Coin Master is populair op sociale media, maar vooral op Facebook, met 19.089.357 mensen die hun pagina leuk vinden.

(Bron: Facebook)

 • Ze werden lid van Youtube in januari 2020 en hebben 1.712.582 views verzameld voor 795.000 abonnees in november 2021. er zijn 82 video’s geüpload, maar slechts één doorbrak de drempel van 100.000 views. Social Blade gaf de officiële account van het spel een C+, wat betekent dat hij helemaal niet invloedrijk is.
 • Coin Master staat er ook om bekend dat spraakmakende beroemdheden in grappige Youtube advertenties hun spel onderschrijven.
 • Het officiële Instagram account heeft 6,9 miljoen volgers! Het wordt ook vrij vaak bijgewerkt met tot 925 berichten en verschillende hoogtepunten. Hun Twitter account werd in januari 2015 geopend en vergaart 1,1 miljoen volgers met meer dan 5.000 geplaatste tweets.

Eén ding dat Coin Master goed doet is betrokkenheid via de sociale media. Hun community manager kent zijn vak want alle platforms worden regelmatig bijgewerkt. De inhoud zet spelers aan tot betrokkenheid met andere spelers en het spel zelf (ook al is dat indirect). Verschillende minigames die kans bieden op meer spins/munten/petfood/exp worden gedurende de dag geplaatst, en die zijn vrij gemakkelijk, wat betekent dat er geen vriendjespolitiek is en dat het spel alle spelers toelaat. Ook al lijkt hun Youtube een beetje achtergebleven, de video’s zijn zeer onderhoudend, met veel reclames voor mini-spelletjes waarin echte mensen voorkomen.

8. Coin Master is niet zo populair op Twitch, en staat op #9.239.

(Bron: Twitch)

 • Over 7 dagen: het gemiddeld aantal kijkers is 1, het gemiddeld aantal kanalen dat het spel streamt is 1, het gemiddeld aantal kijkers/kanaal is 1 en het gemiddeld aantal bekeken uren is 13.
 • Het piekaantal kijkers is 3.142 in november 2020 en het piekaantal kanalen is 3 in oktober 2020.
 • Het spel wordt in het weekend niet door meer kanalen gestreamd, dus is er duidelijk een verlies dat neerkomt op 5% minder kijkers.

Het is verrassend om Coin Master geregistreerd te vinden op Twitch, ook al zijn de specs verschrikkelijk. Natuurlijk is het spel niet gemaakt om te streamen, want het kan wel spannend blijken voor de speler, maar zeker niet voor de kijkers, die uiteindelijk alleen maar vooral naar wat draaiende wielen zullen kijken. Maar nu weet je dat je jezelf kunt streamen terwijl je je buren overvalt.

iOS of Android?

Coin Master is een spel dat alleen op mobieltjes te spelen is, waardoor het gemakkelijker is aan te geven waar het meer golven creëert en waar de spelers meer geïnvesteerd zijn. Het was ook een goed idee om op mobiele toestellen te blijven, gezien de aard van het spel en zijn mechanieken (zoals je spins die na een uur of zo weer aangevuld worden).

9. Coin Master staat op de #1 plaats in Top Grossing Games van de Google Play Store in de VS.

(Bron: Google Play)

 • Het spel heeft een waardering van 4,5 en 4,7 miljoen daarvan zijn 5-sterren beoordelingen.
 • In oktober 2021 werd het wereldwijd 3 miljoen keer gedownload.
 • In Brazilië: Coin Master staat het op de #1 plaats in Top Grossing Games.
 • In India: Coin Master staat het op #5 in Top Grossing Games.
 • Coin Master kreeg 6.405.315 beoordelingen op Google play.

Omdat we al weten hoe het spel het doet in Duitsland en het VK, is het ook interessant om te zien hoe het ontvangen wordt op de hitlijsten in Brazilië en India, de twee landen vlak na de VS in termen van downloads. Niet zo verwonderlijk dat het spel ook daar links en rechts de portemonnee opent. Android gebruikers zijn dan weer in de meerderheid wat betreft welk platform de meeste downloads heeft gezien. Ook al staat het niet zo goed in Top Free Games, het spel wordt nog steeds gedownload, wat wel iets zegt.

10. Coin Master staat op de 4e plaats in Top Grossing Games van de iPhone App Store in de VS.

(Bron: Apple Store, Apptopia)

 • Het spel kreeg een waardering van 4.7 en 340.000 daarvan waren 5-sterren beoordelingen. Het spel staat ook op de 4e plaats in de categorie Avontuurspellen.
 • In oktober 2021 werd het wereldwijd 500.000 keer gedownload.
 • In Frankrijk: Coin Master staat het op de #1 plaats in Top Grossing Games (iPhone). Op iPad staat het op de 9de plaats.
 • In Canada: Coin Master staat het op #2 in Top Grossing Games (iPhone). Op iPad, in dezelfde categorieën, staat het op respectievelijk #33.

De kloof tussen gebruikers van Android en Apple is altijd een beetje drastisch, en Coin Master is geen uitzondering. Eén ding blijft echter hetzelfde: het spel domineert de meest bruterende hitlijsten, behalve misschien op iPad, waar het spel in Canada en de VS geen groot publiek heeft. Ook ontdekten we, dankzij Sensor Tower, dat op iOS, direct na de VS, Frankrijk en Canada de landen zijn die de meeste downloads verzamelen. Helaas zijn gegevens van China niet beschikbaar, ook al gebruikt China alleen iOS vanwege Google’s beperkingen.

Samenvattend

Coin Master leek niet veel toen het zijn intrede deed, maar het creëerde al snel een nieuwe trend en blies een genre in de mobiele spelindustrie nieuw leven in dat al bestond maar geen zichtbaarheid had. In 2020 was Coin Master goed voor 93.3% van de totale inkomsten die binnen de categorie van Sociale Casino’s gegenereerd werden. En ook nu nog bezet het een plaats die veel hoger is dan elk ander spel uit hetzelfde genre. Het succes ervan gaf aanleiding tot zoveel copycats dat je als je niet oplet in de App Store of Google Play het verkeerde spel zou kunnen downloaden, denkend dat het Coin Master is.

Het spel heeft het genre opnieuw uitgevonden door meerdere spannende functies toe te voegen die diversiteit brengen in de gameplay en zelfs een sociale dimensie toevoegen door er andere spelers bij te betrekken. Het gaat er niet alleen om wat wielen te laten draaien, wachtend tot vormen bij elkaar passen. Het enige minpuntje zou het intense gokken zijn dat met het spel gepaard gaat en wat verslaving en dwangmatig gokgedrag zou kunnen uitlokken. Maar zolang mensen verantwoordelijk zijn en niet meer uitgeven dan nodig is, is alles goed. De meeste spelers zijn tenslotte volwassenen die van financiële vrijheid genieten.